Uppdatering i förtalsärende

Publicerad: 2018-09-28 06:42:00

I ett ärende om förtal har tidigare meddelats att åtal skulle väckas denna vecka. Förundersökningen är dock inte avslutad och åtal kommer att väckas först senare.

Sedan den 31 januari pågår en förundersökning där en kvinnlig medieprofil är delgiven misstanke om grovt förtal efter att hon i sociala medier pekat ut en manlig journalist som våldtäktsman.

2011 anmälde kvinnan mannen för en våldtäkt som ska ha ägt rum flera år tidigare, men förundersökningen lades ned med hänvisning till att brott inte kunde styrkas. I oktober förra året lade kvinnan ut material i sociala medier där hon med namn pekade ut mannen som våldtäktsman.

- Eftersom en komplettering av förundersökningen har begärts pågår utredningen fortfarande och det går inte att i nuläget bedöma när den är slutförd. När den är klar kommer beslut i åtalsfrågan att fattas, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Viktoria Thörnqvist.

När beslut i åtalsfrågan fattas kommer det att meddelas via pressmeddelande och åklagaren kommer då att vara tillgänglig för media.

Presstjänsten010-562 50 20