Status i ärende om hot mot universitet i Linköping

Publicerad: 2019-08-24 13:15:25

Under helgen ska fortsatta förhör genomföras med den person som anhölls av åklagare i går kväll misstänkt för vapenbrott samt grovt olaga hot riktade mot universitetet i Linköping. Även andra sedvanliga utredningsåtgärder kommer att vidtas i ärendet.

- Efter ett kortare inledande förhör under gårdagen fortsätter nu förhören med den misstänkte tillsammans med hans försvarare under helgen. Den misstänkte förnekar brott. Det som händer härnäst i utredningen är att det ska genomföras undersökningar av de beslag som gjorts. Även andra sedvanliga förundersökningsåtgärder såsom kartläggning av den misstänkte och hans förehavanden den senaste tiden kommer att vidtas, berättar chefsåklagare Eva Nemec Nordh vid Åklagarkammaren i Linköping.

- Det är också viktigt att framhålla att inget tyder på att det skulle vara ytterligare personer än den nu anhållne inblandade i brottet. Den enda misstänkte gärningsmannen i ärendet är den person som anhölls i går och som sedan dess finns i polisens förvar. Vår bedömning är att det inte föreligger någon fara för allmänheten.

Åklagaren har i nuläget ingen möjlighet att lämna ytterligare kommentarer i ärendet men kommer att vara tillgänglig för media när ett beslut i häktningsfrågan är fattat. Beslut ska tas senast måndag klockan 12.

När ny information finns i ärendet kommer denna att kommuniceras i nytt pressmeddelande.

 

 

 

 

 

 

Presstjänsten
010-562 50 20