Misstänkt för sexuella övergrepp på skola i Stockholm inte längre häktad

Publicerad: 2019-12-03 13:07:52

Åklagaren har hävt häktningen av en man som är misstänkt för sexuella övergrepp mot barn på en skola i Stockholm. Misstankarna mot mannen kvarstår, men åklagaren bedömer att det inte är proportionerligt att han ska vara fortsatt häktad.

Sedan den 15 november har en man suttit häktad misstänkt för sexuella övergrepp på fyra barn. Övergreppen ska ha begåtts på en grundskola i Stockholms stad mellan maj och september i år. Efter det att mannen häktades har ytterligare anmälningar kommit in och barnförhör om dessa kommer att hållas inom kort. Mannen har inte delgivits misstanke om några nya brott utöver de han ursprungligen häktades för.

– Mannen är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för de sexuella övergrepp som han häktades för, men min bedömning är att det inte är proportionerligt att han ska vara fortsatt frihetsberövad. Det finns heller ingen risk för att han på fri fot skulle kunna påverka utredningen negativt. Jag har därför i dag beslutat att häva häktningen, säger kammaråklagare Eugen Alm som leder utredningen.

Fakta

En åklagare är skyldig att kontinuerligt pröva om ett frihetsberövande är proportionerligt i förhållande till allvarligheten i det brott som en person är misstänkt för. Skäl för häktning är flyktfara, risk för att en misstänkt kan påverka brottsutredningen samt risk för att återfalla i brott.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 14710–19.

Kontakt

Kammaråklagare Eugen Alm är tillgänglig i dag tisdag kl. 15.30-16 på 010-562 53 78.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20