Polisen söker information i Ronnebyärende

Publicerad: 2019-02-04 10:29:00

Polis och åklagare i Blekinge söker allmänhetens iakttagelser i samband med ett försök till mord i Bergamåla utanför Ronneby.

En kvinnaskulle åka hem till sin far i Bergamåla utanför Ronneby på förmiddagen den 1 februari och fann då att hennes bil var stulen. Hon fick skjuts av en granne till sin far och hittade honom svårt misshandlad i sin bostad. Kvinnans bil anträffades sedan på eftermiddagen utanför en adress i Falkenberg som tidigare är känd av polisen. På adressen anträffas de tre misstänkta personer som anhölls av jouråklagare på kvällen den 1 februari. Samtidigt anhölls en fjärde misstänkt person i sin frånvaro och den personen kom självmant in till polisen under gårdagen, den 3 februari. Samtliga är män som inte är hemmahörande i Blekinge län.

Polisen genomför nu tekniska undersökningar både i mannens bostad och på adressen där de misstänkta anträffades samt i den tillgripna bilen.

Polisen efterfrågar all information och alla iakttagelser av allmänheten som kan vara av vikt för utredningen.

- Särskilt iakttagelser av eventuella vapen som kan ha använts vid misshandeln av mannen efterfrågas och skulle ett sådant vapen anträffas ber vi er att höra av er direkt till polisen utan att rubba eller vidröra föremålet, säger kammaråklagare Lena-Marie Bergström vid Åklagarkammaren i Karlskrona.

Kontakt

Malin Andersson, 010-562 00 20