Utredning om polisskjutning i Stockholm i slutskedet

Publicerad: 2019-02-13 14:01:00

Den 2 augusti 2018 sköts en 20-årig man till döds av polis i Stockholms innerstad. Nu är förundersökningen i slutskedet och är ute på slutdelgivning till den 6 mars.

-Ärendet är på slutdelgivning och jag överväger jag att väcka åtal. De misstänkta och deras försvarare ges nu möjlighet att läsa igenom materialet i förundersökningen och kan begära att fler utredningsåtgärder ska vidtas, säger förundersökningsledare, chefsåklagare Martin Tidén.

Åklagaren kan i det här skedet inte berätta hur många som är misstänkta, vilken position de har eller vad brottsmisstankarna är. Skälet till det är att åtalsbeslutet inte är fattat ännu.

- Det är viktigt att framhålla att det inte är säkert att åtal kommer att väckas. Det beslutet fattar jag först när slutdelgivningen är klar, säger Martin Tidén.

Senast den 6 mars ska försvarets synpunkter ha inkommit och efter det fattas beslut om kompletterande utredningsåtgärder ska utföras innan beslutet i åtalsfrågan.

När åklagaren har ny information att lämna kommer det att göras genom ett pressmeddelande.

Utredningen leds av Martin Tidén vid Särskilda åklagarkammaren. Utredarna kommer från avdelningen för särskilda utredningar.

Målnummer Stockholms tingsrätt: B 10655-18.

Presstjänsten010-562 50 20