Person begärs häktad för olaga frihetsberövande i Göteborg

Publicerad: 2019-01-24 15:46:00

Den kvinna som sedan natten till onsdag varit anhållen misstänkt för att ha fört bort ett barn utanför en förskola i Göteborg har begärts häktad. Brottsmisstanken har ändrats från människorov till olaga frihetsberövande.

- Skälet till att jag beslutat att ändra brottsmisstanken är att det nu saknas skäl att tro att kvinnan hade i syfte att skada barnet eller utöva utpressning som krävs för att det ska bli fråga om människorov, säger kammaråklagare Hedvig Lundblad vid Göteborgs åklagarkammare.

Den misstänkta kvinnan har i förhör vidgått att hon har hanterat vagnen, men säger att syftet enbart varit att stjäla vagnen. Först i ett senare skede upptäckte hon att det fanns ett barn i vagnen. Det finns inte någon känd koppling mellan den misstänkta kvinnan och barnet eller dess föräldrar. Det saknas också skäl att tro att det finns någon ytterligare gärningsperson.

Det är ännu inte bestämt när häktningsförhandlingen kommer att äga rum. Åklagaren kan inte lämna några ytterligare upplysningar innan häktningsförhandlingen.

Målnummer Göteborgs tingsrätt: B 1103-19

Presstjänsten010-562 50 20