Pressträff: Åtal för stöld av regalier från Strängnäs domkyrka

Publicerad: 2019-01-15 13:00:00

På torsdag den 17 januari lämnar åklagaren in ett åtal angående den grova stölden den 31 juli i Strängnäs domkyrka. I samband med åtal bjuder åklagare och polis in till pressträff.

En person åtalas på torsdag misstänkt för att ha stulit ovärderliga regalier av riksintresse. Det är samma person som varit häktad sedan den 14 september. En ytterligare person är misstänkt på den lägre misstankegraden och inte frihetsberövad. Åtalet gäller endast den häktade personen.

De stulna föremålen har inte påträffats.

På pressträffen kommer åklagarna och polisen berätta om förundersökningen och åtalet.

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum torsdag den 17 januari kl. 13 i pressrummet, polishuset, Norra Agnegatan 33-37, ingång från Rådhusparken, Stockholm. Insläpp från 12.30. Ta med presslegitimation eller intyg från redaktion. Observera att endast ackrediterade journalister kan närvara.

Anmäl dig till [email protected] senast onsdag 16 januari kl. 16.

Medverkande

Reena Devgun, kammaråklagareIsabelle Bjursten, kammaråklagareFilippo Bassini, gruppchef för artskydds- och kulturarvsbrottsgruppen på Noa.

Tillfälle för intervjuer kommer att erbjudas i samband med pressträffen. Åklagarna kommer inte att ha möjlighet att boka in intervjuer vid annan tidpunkt än denna innan huvudförhandlingen.

Stämningsansökan, ett ex per redaktion, delas ut i pappersformat vid pressträffen.

Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 2566-18

Åklagarmyndighetens presstjänst010-562 50 20