Artist åtalad för misshandel i Stockholm

Publicerad: 2019-07-25 08:49:34

De tre personer som sedan den 5 juli varit häktade misstänkta för misshandel i centrala Stockholm har åtalats. En av personerna är en amerikansk artist. Åklagaren är tillgänglig för media per telefon torsdag förmiddag.

- Jag har i dag väckt åtal mot de tre misstänkta för misshandel av normalgraden för att jag bedömer att det som skett utgör ett brott, trots att det framförts invändningar om nödvärn och provokation. För att komma fram till det beslutet har jag bland annat granskat de filmer som funnits i utredningen. Värt att notera är att jag har haft ett större material att bedöma än vad som tidigare funnits tillgängligt på internet. Utöver filmat material finns även stöd för målsägandens uppgifter genom vittnesförhör, säger kammaråklagare Daniel Suneson vid City åklagarkammare.

Den misstänkta misshandeln ägde rum den 30 juni i centrala Stockholm. De tre åtalade männen anhölls på natten till den 3 juli och har varit frihetsberövade sedan dess. Inledningsvis var de misstänkta för grov misshandel. Stockholms tingsrätt beslutade den 5 juli att häkta de tre för misshandel av normalgraden.

- Två personer var inledningsvis målsägande i ärendet, men misstankarna gällande den ena av dem lade jag i veckan ned då det i den delen saknades tillräcklig stödbevisning. I åtalet jag nu väckt finns alltså endast en målsägande. Dessutom fanns en motanmälan från artistens livvakt mot en av målsägandena. Det utreddes och lades ned den 22 juli, säger Daniel Suneson.

Vad händer nu?
De tre personerna är alltjämt häktade fram till rättegången. Stockholms tingsrätt beslutar när rättegången startar. Åklagaren föreslår att tre dagar avsätts för förhandling.

Stockholms tingsrätt, målnummer B 9283-19

Kontakt
Kammaråklagare Daniel Suneson vid City åklagarkammare är tillgänglig för media per telefon i dag kl. 9-12, 010-562 55 93. Det finns inga möjligheter att göra intervjuer på annat sätt än per telefon. Intervjuer kan ske på både svenska och engelska.

Presstjänsten
010-562 50 20