Förundersökning nedlagd om bl.a. ofredande i Stockholm

Publicerad: 2019-07-22 15:34:07

I ärendet med en amerikansk artist som sedan den 5 juli är häktad misstänkt för misshandel, gjordes även en motanmälan mot en målsäganden i ärendet. Den förundersökningen har pågått parallellt där målsäganden varit misstänkt för ofredande, misshandel och försök till misshandel. Nu är den förundersökningen nedlagd och målsäganden är inte längre misstänkt i ärendet.

- Händelsen inleds med att motanmälaren upprepade gånger ber personen att avlägsna sig från platsen. När han inte gör det knuffar motanmälaren först bort, och tar därefter ett grepp runt den andres hals och lyfter bort honom några meter. I detta läge kastar personen sina hörlurar på motanmälaren och försöker utdela slag, vilket får anses ligga i hans nödvärnsrätt, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Daniel Suneson. 

I fredags omhäktade Stockholms tingsrätt tre personer, varav en är den amerikanska artisten, på sannolika skäl misstänkta för misshandel. Den förundersökningen pågår alltjämt. Åklagaren ska fatta beslut i det ärendet senast kl. 11 på torsdag den 25 juli.

Innan dess kommer inte åklagaren att vara tillgänglig för media. När ny information finns kommer den att lämnas via pressmeddelande.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 9283-19

   

Presstjänsten
010-562 50 20