Förundersökning om tjänstefel i jaktbrottsärende nedlagd

Publicerad: 2019-07-18 16:06:16

Åklagare vid Särskilda åklagarkammaren har i dag lagt ned en förundersökning avseende tjänstefel i samband med ett jaktbrottsärende i Västmanland.

I oktober i fjol anhölls fyra personer misstänkta för jaktbrott. En förundersökning öppnades och pågår fortfarande. En anmälan om tjänstefel har lämnats in och utretts. Nu är den tjänstefelsutredningen nedlagd.

Under utredningen har ett förhör hållits. Handlingar från domstolarna med bl.a. skrivelser från försvarare och åklagare har inhämtats. Utredningen har tagit del av de omtalade delarna av de avlyssnade samtalen och utskrifterna av dem.

- Jag har kommit fram till att ingen i förundersökningen angående bl.a. grovt jaktbrott har, i de delar som jag prövat i min utredning, begått tjänstefel. Jag väljer därför att lägga ned förundersökningen, säger chefsåklagare Martin Tidén vid Särskilda åklagarkammaren.

Åklagaren har inte möjlighet att lämna några ytterligare upplysningar eller kommentarer om tjänstefelsutredningen eftersom förundersökningen avseende jaktbrott fortfarande pågår.

Den leds av åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.
 

Presstjänsten

010-562 50 20