Status i ärende om bränder i Boden

Publicerad: 2019-05-06 12:05:20

Under månadsskiftet april-maj inträffade en serie anlagda bränder inom Bodens kommun i Norrbotten. Det är främst förrådsbyggnader och liknande som antänts, men även vissa större byggnader. Tre personer häktades i ärendet i går söndag på sannolika skäl misstänkta för fyra fall av grov skadegörelse genom anläggande av brand.

I nuläget rör det sig om sju separata gärningar som utreds av polis och åklagare. Gärningarna rubriceras i några fall som grov skadegörelse och i några fall som mordbrand. Ytterligare förundersökningar kan komma att inledas som rör andra bränder inom samma område och tidsperiod.

I början av maj greps och anhölls tre personer misstänkta för delaktighet i anläggandet av bränderna. Dessa tre häktades av Luleå tingsrätt i går söndagen den 5 maj 2019 på sannolika skäl misstänkta för fyra fall av grov skadegörelse genom anläggande av brand.

- Utredningen är inne i ett inledande skede där det bland annat genomförs tekniska undersökningar av brandplatser och inhämtas brandspridningsintyg från brandingenjör. Dessutom undersöks beslag och hålls förhör med vittnen, målsäganden och misstänkta. Polisen arbetar intensivt med utredningen, säger kammaråklagare Henrik Wallin.Målnummer: B 1338-19 vid Luleå tingsrätt.


Kontakt

Henrik Wallin vid Åklagarkammaren i Luleå är tillgänglig för kommentarer i dag måndag kl 15.00-15.30 på telefon 010-562 58 99. Vänligen respektera den angivna telefontiden.

 

 

 

 

 

 

 

Presstjänsten
010-562 50 20