Åklagaryrket lockar juriststudenter

Publicerad: 2019-03-21 10:42:00

När Sveriges studenter listar sina drömarbetsgivare placerar Åklagarmyndigheten sig i toppen bland de mest attraktiva arbetsgivarna. I juriststudenternas rankning kom Åklagarmyndigheten i år på andra plats.

Konsultföretaget Universums undersökning har i år besvarats av över 25 000 svenska universitets- och högskolestudenter inom juridik, it, ekonomi m.m. Åklagarmyndigheten har även tidigare placerats i toppen i rangordningen och myndigheten är fortsatt den arbetsgivare inom rättsväsendet som lockar flest unga jurister.

På Åklagarmyndigheten pågår ett Employer Branding-arbete vars syfte är att föra ut kunskap om åklagaryrket till olika målgrupper och att stärka myndighetens varumärke som arbetsgivare. 

Åklagarmyndighetens personaldirektör Nicklas Lagrell:

- Vi är stolta och glada över att vi fortsätter att vara en av de mest attraktiva arbetsgivarna för unga jurister. Det stärker oss i det fortsatta arbetet. Att Åklagarmyndigheten är en av de främsta arbetsgivarna i undersökningarna kan man se som ett kvitto på att ett långsiktigt och målmedvetet utåtriktat arbete har fungerat.

- För oss är det är viktigt att rekrytera ny duktig personal och minst lika viktigt att behålla kompetenta medarbetare. Därförpågår ett kontinuerligt arbete på myndigheten som omfattar medarbetarnas hela resa hos oss, från att de rekryteras och framåt.

På Åklagarmyndigheten arbetar cirka 950 åklagare, en av dem är Rebecca Dison på Norrorts åklagarkammare i Stockholm. Varför valde hon åklagaryrket och vad tycker hon gör arbetet givande och viktigt? Kontaktuppgifter till Rebecca finns nedan.

Kontakt:

Nicklas Lagrell, personaldirektör 010-562 51 03

Rebecca Dison, kammaråklagare 010-562 55 46

Presstjänsten
010-562 50 20