Anhållande hävt om skyddande av brottsling i Uddevalla

Publicerad: 2019-11-24 20:32:47

Vice chefsåklagare Caroline Fransson har beslutat att häva anhållandet mot den person som greps och anhölls tidigare på söndagseftermiddagen den 24 november. Skälet är att misstanken inte längre motiverar ett frihetsberövande. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon i morgon förmiddag, måndag 25 november.

– Efter ett utförligare förhör med den misstänkte har jag beslutat att försätta mannen på fri fot. Misstanken om brott kvarstår, men misstanken motiverar inte längre ett frihetsberövande, säger Caroline Fransson.

Förundersökningssekretess gäller, därför kan åklagaren inte närmare kommentera vilka uppgifter som framkommit i förhören.

Rubriceringen är fortfarande skyddande av brottsling, grovt brott.

Målnummer i Uddevalla tingsrätt: B 3280-19.

 

Fakta om anhållande

Anhållande är ett tvångsmedel som används i brottsutredande syfte för att polis ska kunna genomföra vissa utredningsåtgärder i en förundersökning. Syftet är att bedriva en brottsutredning effektivt och rättssäkert. Efterhand som nya uppgifter tillkommer en brottsutredning prövar åklagaren frågan om tvångsmedel, exempelvis anhållande och häktning.

 

Kontakt

Vice chefsåklagare Caroline Fransson är tillgänglig för media på telefon i morgon, måndag 25 november kl. 10–11, 010-562 70 82.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20