En person häktad misstänkt för mord i Hyllie

Publicerad: 2019-11-15 15:52:24

En dansk medborgare har i dag häktats av Malmö tingsrätt misstänkt för mord på en kvinna i Hyllie i Malmö. Mannen kommer nu att efterlysas internationellt.

Vid 21-tiden på kvällen torsdag den 14 november hittades en kvinna död i en bil i Hyllie. Omständigheterna var sådana att polisen omedelbart misstänkte att ett brott hade begåtts. Dödsorsaken är dock inte fastslagen och kroppen ska därför genomgå en rättsmedicinsk undersökning.

En dansk medborgare har varit anhållen i sin frånvaro och häktades på eftermiddagen i dag den 15 november på sannolika skäl misstänkt för mord. Han kommer nu att efterlysas internationellt.

– Eftersom mannen inte är frihetsberövad kan jag inte säga något alls om bevisläget i utredningen eller vad som gjort att han blivit misstänkt för mord, säger kammaråklagare Kajsa Cavallin som är förundersökningsledare.

Utredningen fortsätter med bland annat tekniska undersökningar och förhör. Den som gjort iakttagelser i området kring Hyllie vattenparksgata, där bilen anträffades, eller har annan information kan kontakta polisen på 114 14.

När mer information finns att lämna kommer det att ske i ett pressmeddelande.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 11036-19.

 

 

Presstjänsten
010-562 50 20