Rättegång inleds i mål där kvinna avled i samband med taxiresa i Kramfors

Publicerad: 2019-11-15 08:45:00

På tisdag den 19 november inleds rättegången i Ångermanlands tingsrätt i målet där en taxichaufför och platschefen samt ordföranden i det taxibolag som chauffören är knuten till är åtalade för framkallande av fara för annan. Åklagaren är tillgänglig för media en kort stund efter den första rättegångsdagen.

Den 1 februari 2018 åkte en äldre kvinna med sjukresa till sin bostad i Kramfors. Det var kraftigt snöfall och blåst ute och kvinnan kom aldrig fram till sin bostadsdörr. Hon avled på vägen in.

Åklagaren bedömer att det inte går att bevisa genom det rättsmedicinska utlåtandet att någon av de åtalade personerna skulle ha vållat kvinnans död, vilket var den inledande brottsmisstanken.

– Obduktionen har inte kunnat fastställa att det var nedkylningen som gjorde att kvinnan avled. Därför åtalas nu taxichauffören, platschefen på taxibolaget och ordföranden för framkallande av fara för annan, säger kammaråklagare Marlene Forsman.

Målnummer i Ångermanlands tingsrätt: B 1379-18.

Rättegången hålls 19-20 november.

Kontakt

Kammaråklagare Marlene Forsman är tillgänglig för media på tisdag på plats i Ångermanlands tingsrätt i 20 minuter direkt efter att förhandlingen är avslutad. Hon är också tillgänglig på telefon i ytterligare 20 minuter, 010-562 64 39. Det är tingsrätten som beslutar om tidpunkt för när förhandlingen avslutas för dagen. Innan tisdag har inte åklagaren möjlighet att vara tillgänglig för media.