Inbjudan till pressträff: Åtal för dubbelmord i Linköping

Publicerad: 2020-08-28 09:14:58

Åklagaren avser att väcka åtal onsdag den 2 september mot den man som sedan den 10 juni är häktad misstänkt för mord på två personer i Linköping 2004. I samband med åtalsbeslutet bjuder Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten in till pressträff.

– Under sommaren har ett omfattande utredningsarbete genomförts. Jag har under de senaste veckorna gått igenom cirka 2 200 sidor utredning, som består av utredningsmaterial från tiden för brottet år 2004 och fram till i år, och avser att lämna in åtalet till tingsrätten den 2 september på förmiddagen, säger kammaråklagare Britt-Louise Viklund. 

Tid och plats:
Pressträffen äger rum onsdag 2 september kl. 11.15 i polishuset i Linköping, Södermansalen i NFC:s lokaler. Alla föranmälda ska hämta ut besöksbrickor i polisens reception i god tid innan pressträffen. Insläpp sker kl. 10.45 och 11.00 genom samling utanför polisens reception. Bara personer med uthämtad besöksbricka kan släppas in.

Medverkande:
Britt-Louise Viklund, kammaråklagare och förundersökningsledare Åklagarkammaren i Linköping

Jan Staaf, kommissarie och chef för utredningssektionen i polisområde Östergötland

Henry Jansén, inspektör och utredare vid grova brottsgruppen i polisområde Östergötland

Anmälan:
På grund av rådande pandemi behöver vi försäkra oss om att antalet personer som deltar i pressträffen inte blir för stort. Därför måste alla som vill komma på pressträffen anmäla sig i förväg. För att så många som möjligt ska kunna bevaka kommer högst två personer per mediehus att kunna delta. Glöm inte att hämta ut din besöksbricka i receptionen innan insläppet. Anmäl dig till pressträffen senast på tisdag 1 september kl. 13 till [email protected]

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 2426-20

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20