Förundersökning om sexuella övergrepp på Ekerö i Stockholm återupptas

Publicerad: 2020-02-07 15:19:18

Åklagaren har i dag beslutat att återuppta en förundersökning där en barnskötare på Ekerö 2012 var misstänkt för ett fall av sexuellt ofredande. Mannen har även arbetat i Botkyrka och häktades den 31 januari i år misstänkt för brott begångna där.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt barnpornografibrott, kränkande fotografering och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Dessa brott misstänks han ha utfört under tiden han arbetat på en förskola i Botkyrka.

Nu arbetar polisen intensivt med utredningen.

- Vi undersöker beslag och identifierar bilder som vi misstänker att mannen har tagit själv. Den misstänkta mannen har visat samarbetsvilja i förhör. Vi ser nu skäl att höra honom igen om brottet han misstänks för på Ekerö. För att kunna genomföra dessa förhör krävs att den tidigare förundersökningen återupptas, säger åklagaren Anna Lapinska.

Mannen är häktad till den 13 februari men utredningsarbetet är omfattande vilket gör att åklagaren kan komma att begära honom omhäktad.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 1209-20

Åklagaren kan inte lämna mer information i det här skedet av utredningen och är inte tillgänglig för media. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20