Pressträff i Stockholm: Åtal i mål om synnerligen grovt narkotikabrott på Darknet

Publicerad: 2020-02-10 09:32:59

Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten bjuder in till pressträff i samband med att fem personer kommer att åtalas vid Stockholms tingsrätt den 12 februari. Rubriceringarna är bland annat grovt narkotikabrott och synnerligen grovt narkotikabrott kopplat till en narkotikahandelsplats på Darknet samt grovt penningtvättsbrott kopplat till huvudmannens utbyte av den brottsliga verksamheten. 

- Den huvudmisstänkta har möjliggjort försäljningen i den digitala miljön och har inte haft med narkotikan att göra rent fysiskt. Det är första gången som vi utreder en administratör av en narkotikahandelsplats på nätet, säger Annika Wennerström, kammaråklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet på Åklagarmyndigheten.

- De övriga personernas roll har bland annat varit att tvätta pengar åt huvudmannen. Dessa personer är inte kopplade till själva marknadsplatsen.

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum onsdag 12 februari kl. 11 på polishuset, Norra Agnegatan 33–37, Stockholm, ingång från Polishusparken. Var där i god tid.

Stämningsansökan delas ut i pappersform i ett ex per anmäld redaktion på pressträffen.

Anmäl dig senast på tisdag 11 februari kl. 13 till [email protected]. Ange namn och redaktion. Ta med presslegitimation eller liknande handling.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 13010–18.

Kontakt

Anna Knöfel Magnusson, pressekreterare, Åklagarmyndigheten, 010 562 51 99.

Katarina Friskman, pressekreterare, Polismyndigheten, 010 563 90 81.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20