En man anhållen för sprängning i Norrköping

Publicerad: 2020-01-23 11:42:00

Utredningen av den sprängning som inträffade i Hageby i Norrköping i går morse, 22 januari, leds av åklagare och utreds som allmänfarlig ödeläggelse alternativt försök till mord. En man i 25-årsåldern är sedan i går onsdag anhållen i ärendet.

Mannen som anhölls i går är på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Senast på lördag den 25 januari kl. 12 måste åklagare besluta om den anhållne ska begäras häktad.

- Förundersökningsbetet bedrivs metodiskt. Många förhör är redan genomförda men ytterligare förhör kommer att hållas. Många spår är hittills säkrade för analys av Nationellt forensiskt centrum. En lägenhet är fortfarande avspärrad efter händelsen, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Karin Sandén vid Åklagarkammaren i Norrköping.

- I nuläget kan vi inte utesluta att sprängningen kan ha koppling till dubbelmordet i december, utan vi arbetar brett i den här utredningen.


Åklagaren är inte tillgänglig och har inga möjligheter att svara på ytterligare frågor i ärendet just nu. När ny information finns att lämna kommer detta att ske i ett nytt pressmeddelande.

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20