Två anhållna skäligen misstänkta för mord i Hofors

Publicerad: 2020-01-18 11:58:57

Polis fick under fredag eftermiddag uppgifter om att ett grovt brott kunde ha inträffat på en adress i centrala Hofors i Gävleborgs län. En man som anträffades på adressen kunde senare konstateras avliden. Två personer greps av polis under fredagskvällen och anhölls senare av jouråklagare.

Förundersökningsledare är kammaråklagare Therese Stensson vid Åklagarkammaren i Gävle.

- Under natten har det vidtagits sedvanliga initiala utredningsåtgärder på platsen såsom bland annat tekniska undersökningar och inledande förhör med de misstänkta. Två personer är alltså anhållna i ärendet sedan tidigt lördag morgon såsom skäligen misstänkta för mord på en man i centrala Hofors, Gävleborgs län. Under dagen i dag fortsätter utredningen med bland annat förhör med de båda misstänkta tillsammans med offentliga försvarare. Då utredningen fortfarande är inne i ett tidigt skede finns inte mer information att lämna i ärendet just nu, säger förundersökningsledaren.

Senast på tisdag kl 12 måste åklagaren besluta om de nu anhållna personerna ska begäras häktade eller inte.


Åklagaren är inte tillgänglig för media under dagen i dag lördag. När ny information finns att lämna så kommer den att förmedlas via pressmeddelande

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20