Ytterligare en man anhållen i ärende om mord och försök till mord i Kungens Kurva

Publicerad: 2020-01-22 10:49:23

Åklagaren beslutade under tisdag kväll att anhålla ytterligare en man misstänkt för att ha varit delaktig i den skottlossning som inträffade vid en bensinmack i Kungens kurva i södra Stockholm i lördags eftermiddag. En man avled och en kvinna skadades svårt vid händelsen.

- Den man som nu anhållits i ärendet är i 20-årsåldern och är misstänkt för samma brott som den man som häktades i går. Mannen som anhölls i går är anhållen såsom skäligen misstänkt för ett fall av mord och två fall av försök till mord i samband med skottlossningen i Kungens kurva i södra Stockholm i lördags. Anhållningsbeslutet togs kl 21.42 i går tisdag och avser alltså den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt, säger kammaråklagare Johanna Rejdemo Storbjörk vid Södertörns åklagarkammare i Stockholm.

 

En man i den bil som besköts i lördags avled senare på sjukhus och en kvinna fördes till sjukhus med allvarliga skador. En tredje person som befann sig i bilen klarade sig utan fysiska skador vid händelsen. Sent i lördags kväll anhöll jouråklagare en man på sannolika skäl misstänkt för dådet. Den personen häktades vid Södertörns tingsrätt i går eftermiddag.

Se även tidigare utskickade pressmeddelanden i ärendet: 20/1 och 21/1

 

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 772-20.

 

Senast på fredag, den 24/1, klockan 12 måste åklagaren besluta om den nu anhållne mannen ska begäras häktad eller inte. Åklagaren har ingen möjlighet att vara tillgänglig för frågor från media eller lämna ytterligare information i ärendet innan beslut är taget i häktningsfrågan.

 

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20