Åtal om mord och försök till mord m.m. i Kungsbacka i december

Publicerad: 2020-05-08 09:14:00

Åklagare har i dag väckt åtal mot en man misstänkt för ett mord, ett försök till mord (alternativt förberedelse till mord), olovlig avlyssning, kränkande fotografering samt grovt rattfylleri i december 2019.

En man åtalas för att han den 25 december 2019 sköt ihjäl en kvinna, sin före detta partner, i hennes bostad. Han åtalas också för att därefter ha försökt döda en man i dennes bostad, men eftersom han aldrig hittade till bostaden fullbordades inte brottet.

Under mordutredningens gång har det framkommit att mannen under en längre tid har avlyssnat och spelat in samtal i den förra partnerns bostad samt fotograferat och filmat i hemlighet i bostaden. Han åtalas därför för både olovlig avlyssning och kränkande fotografering.

- Delar av bild- och ljudmaterialet kommer jag att använda som bevisning i målet, säger kammaråklagare Eva Lotta Swahn som är förundersökningsledare.

Slutligen åtalas mannen för grovt rattfylleri, eftersom han vid tiden för händelserna kört bil med hög alkoholkoncentration i blodet.

Av hänsyn till anhöriga till kvinnan kommer åklagaren inte att kommentera detaljer i bevisningen. Delar av rättegången kommer att hållas bakom stängda dörrar.

Målnummer i Varbergs tingsrätt: B 3065-19.

 

Kontakt

Kammaråklagare Eva Lotta Swahn, tillgänglig på telefon i dag fredag kl. 14-15, 010-562 72 80.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20