Kvinna misstänkt för vållande till annans död i Norrköping är omhäktad

Publicerad: 2020-03-17 18:22:17

Göta hovrätt har i dag vid en häktningsförhandling beslutat att den kvinna som är misstänkt för vållande till annans död på sitt barn ska vara fortsatt häktad.

Vid en häktningsförhandling den 13 mars beslutade Norrköpings tingsrätt att den kvinna som är misstänkt för att ha orsakat sitt barns död inte längre skulle vara häktad. Man ansåg visserligen att hon fortfarande var på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död, grovt brott, men att risken för att hon kulle kunna påverka utredningen inte var tillräckligt stor för fortsatt häktning. Åklagaren överklagade beslutet.

I går måndag ändrade Göta hovrätt tingsrättens beslut och beslutade istället att kvinnan skulle häktas i sin utevaro. Häktningsbeslutet verkställdes i går. I dag genomfördes en häktningsförhandling med kvinnan närvarande.

Hovrättens häktningsbeslut innebär att hon ska vara fortsatt häktad misstänkt för vållande till annans död, grovt brott. Man beslutade också om fortsatt yppandeförbud. Ny åtalstid är satt till den 31 mars.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 353-20.

 

Fakta yppandeförbud

Yppandeförbud är ett förbud för den som har deltagit vid en domstolsförhandling eller har medverkat vid ett polisförhör att berätta för andra vad som sagts vid förhandlingen eller förhöret.

Det är domstolen (förhandling) eller åklagaren (förhör) som kan besluta om yppandeförbud.

Kontakt

På grund av yppandeförbudet kan åklagaren inte ge någon ytterligare information för närvarande.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20