En person anhållen för misstänkt mord på man i Eksjö kommun

Publicerad: 2021-04-18 13:32:15

Under natten mot söndag larmades polis till en plats i Eksjö kommun. En man påträffades död på platsen. En person greps och anhölls under söndagsmorgonen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Jag kan bekräfta att vi tidigt under morgonen i dag söndag beslutat anhålla en person på sannolika skäl misstänkt för mord på en man i Eksjö kommun. Exakt när brottet begåtts vet vi i nuläget inte utan det får den fortsatta utredningen visa. Rättsläkare har kallats till brottsplatsen och polis kommer att genomföra sedvanliga tekniska undersökningar för att kunna fastställa närmare vad som har hänt och när det hände. I övrigt kommer personer som bedöms kunna ha upplysningar i ärendet att höras under dagen. Förhör med den anhållna personen, tillsammans med utsedd försvarare, ska också ske antingen under dagen i dag eller senast i morgon måndag, säger Klas Lorefors, chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping.

Senast kl 12 onsdagen den 21/4 måste åklagare besluta om den nu anhållna personen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.


Förundersökningen är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede och inga ytterligare kommentarer kan lämnas av åklagare under söndagen.

 

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20