Förundersökning nedlagd om misstänkt mord i Malung-Sälens kommun

Publicerad: 2021-02-10 09:58:00

Utredningen om misstänkt mord på en kvinna i Transtrand, Malung-Sälens kommun i oktober 2020 har i dag den 10 februari lagts ned då det inte längre finns anledning att anta att något brott ligger bakom dödsfallet.

En kvinna hittades död i en bostad och en förundersökning om mord inleddes. En man var inledningsvis anhållen misstänkt för mord, men försattes på fri fot några dagar efter händelsen. Ett större antal förhör har hållits och flertalet tekniska undersökningar har genomförts.

– Jag har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte längre finns anledning att anta att något brott ligger bakom dödsfallet. Misstankarna mot den man som tidigare varit misstänkt är helt avskrivna, säger vice chefsåklagare Helena Falkerby vid Åklagarkammaren i Falun.

Med hänsyn till de anhöriga och på grund av sekretess till skydd för den avlidnes personliga förhållanden kan åklagaren inte att lämna ytterligare detaljer eller gå närmare in på skälen för beslutet eller om vad som framkommit i utredningen.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20