Försvunnen kvinna av allt att döma återfunnen död

Publicerad: 2021-10-07 18:58:59

Polisen misstänker att den avlidna person, som under dagen anträffats i Svartån i Örebro, är den 97-åriga kvinna som försvann i slutet av förra veckan. Anhöriga är underrättade. Den 45-årige man som i måndags häktades av Örebro tingsrätt misstänkt för människorov är nu även misstänkt för mord.

Kvinnan anmäldes försvunnen av hemtjänsten natten till den 1 oktober. I dag vid lunchtid fick polisen larm om att en kropp anträffats i vattnet i Svartån. Även om identifieringen ännu inte är helt klar arbetar polisen efter teorin att den döda personen är den försvunna 97-åriga kvinnan. Den slutliga identifieringen får göras efter rättsmedicinska undersökningar.

Mannen och kvinnan känner varandra sedan några år tillbaka. De är inte släkt.

Mannen har under kvällen delgetts misstanke om mord. Han har valt att inte uttala sig om misstanken.

– Nu fortsätter utredningen med förhör av misstänkt och vittnen m.m. Det ska genomföras en rättsmedicinsk undersökning av kroppen. Det är en stor utredningsgrupp som jobbar febrilt med ärendet, säger kammaråklagare Therese Johansson som är förundersökningsledare.

 – Polisen är fortfarande mycket intresserade av att få in tips om iakttagelser särskilt i anslutning till Wadköping och Svartån natten till den 1 oktober, säger Therese Johansson. 

Tingsrättens målnummer: B 5503-21.

Åklagaren kan inte lämna mer information i det här skedet av utredningen och är inte tillgänglig för media.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20