Omhäktningsförhandlingar i ärende om mord m.m. i Lundby, Göteborg

Publicerad: 2022-08-18 08:11:09

Åklagaren har begärt förlängd åtalstid för de två personer som suttit häktade sedan den 3 augusti misstänkta för mord och försök till mord på två personer i Lundby, Göteborg den 30 juli. Förlängd åtalstid har begärts även för de två personer som häktades samma dag misstänkta för grovt skyddande av brottsling och i ett fall också för olaga hot. Åklagaren är tillgänglig för en kort kommentar efter omhäktningsförhandlingarna i dag torsdag.

Omhäktningsförhandlingar för den underårige och en av de två sistnämnda i ärendet hålls i dag med start kl. 9 respektive kl. 9.45 i Göteborgs tingsrätt. För de två övriga misstänkta har åtalstiden förlängts utan omhäktningsförhandling.


Tingsrättens målnummer: B 11861-22.

 

Kontakt

Kammaråklagare Hediye Kurt är tillgänglig för en kort kommentar på plats i tingsrätten cirka kl. 10.30-11, direkt efter att den sista omhäktningsförhandlingen avslutats.

På grund av det känsliga utredningsläget kommer åklagaren vid detta tillfälle inte att kunna besvara detaljfrågor om ärendet utan bara lämna en kort kommentar om resultaten av själva omhäktningsförhandlingarna.Se även tidigare pressmeddelanden:
9/8
3/8
2/8

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20