Man i Motala häktad för misstänkta våldtäkter och inbrottsstölder

Publicerad: 2022-07-08 16:25:25

Linköpings tingsrätt har idag efter häktningsframställan från åklagare häktat en 34-årig man på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och stöld mot en målsägande, våldtäkt mot en annan målsägande, inbrottsstöld mot en tredje målsägande och inbrottsstöld samt försök till inbrottsstöld mot en fjärde målsägande. Åklagaren är inte tillgänglig för media.

De misstänkta brotten har inträffat i Motala under juni och juli månad.

– En målsägande vaknade av att någon försökte ta sig in i hennes bostad men eftersom hon bytt lås då hon blivit av med nycklarna vid en stöld i bostaden några dagar innan så lyckades inte försöket, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

– I samband att polisen senare under dagen kunde identifiera och frihetsberöva en misstänkt person så uppstod misstankar om ytterligare brottslighet. Det handlar om misstankar om att mannen tidigare under sommaren hade tagit sig in i två andra kvinnors bostäder och våldtagit dem och också att han stulit saker ur ytterligare en kvinnas bostad när hon inte var hemma, fortsätter Helene Gestrin.

Utredningen fortsätter nu med förhör och olika sorters tekniska undersökningar och analyser.

Åtal ska vara väckt senast den 5 augusti.

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 2923-22.

Med anledning av misstanken om att mannen tagit sig in i flera kvinnors bostäder vid olika tillfällen undersöker polisen också om andra händelser i Motala kan sättas i samband med de här brottsutredningarna.

Om någon har uppgifter att lämna så är man välkommen att kontakta polisen på 114 14.

Åklagaren är inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20