Status i ärende om mord och mordförsök i Kristianstad

Publicerad: 2022-06-08 15:49:59

Åklagare vid Åklagarkammaren i Kristianstad beslutade i går kväll att anhålla en person på sannolika skäl misstänkt för mord på en man i 30-årsåldern samt för försök till mord på ytterligare en person i Kristianstad tidigare under tisdagskvällen.

– Gärningen skedde vid 20-tiden i går tisdag på Höjdvägen i Kristianstad. Den misstänkte greps sedan på Svetsarvägen i Kristianstad cirka en halvtimme därefter, säger kammaråklagare Marie-Louise Holmberg som leder förundersökningen.

Polisen är mycket intresserad av kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen och särskilt av iakttagelser som gjorts av en person på elsparkcykel i området i anslutning till händelsen. Den som har upplysningar att lämna uppmanas kontakta polisen på 11414.

– Det här är en omfattande utredning som fortfarande är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede. Jag kan därför inte gå in på några ytterligare detaljer i förundersökningen. Det som sker just nu i utredningen är framför allt att det ska genomföras ett flertal förhör med vittnen. Dessutom görs olika tekniska undersökningar på brottsplatsen. Senast på lördag den 11 juni kl. 12 måste jag besluta om den nu anhållna personen ska begäras häktad eller försättas på fri fot, säger kammaråklagare Marie-Louise Holmberg.

Målnummer i Kristianstad tingsrätt: B 1444-22.


Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för media i nuläget. När ny information finns att lämna så kommer den att förmedlas via ett nytt pressmeddelande.

 

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20