Förundersökning om misstänkt mord i Ljungby kommun läggs ner

Publicerad: 2022-03-30 09:15:16

Åklagare vid Åklagarkammaren i Växjö har i dag onsdag beslutat lägga ner en tidigare förundersökning om misstänkt mord på en kvinna som påträffades avliden i Ljungby kommun i januari i år. Åklagaren är tillgänglig för kort kommentar på telefon i dag.

En förundersökning om misstänkt mord inleddes i ärendet i januari i år då orsaken till kvinnans död bedömdes som oklar. En person var inledningsvis frihetsberövad misstänkt för mord i ärendet men nu finns inte längre några misstankar kvar mot den personen.

– Resultat från den rättsmedicinska undersökningen av den avlidna har nu kommit tillbaka. Detta tillsammans med vad som i övrigt framkommit i utredningen innebär att det inte längre finns anledning att anta att något brott begåtts. Förundersökningen ska därför läggas ner. På grund av sekretess kan jag inte gå närmare in på resultaten från den rättsmedicinska undersökningen om vad som ska ha orsakat kvinnans dödsfall, säger kammaråklagare Annie Runander.

Målnummer i Växjö tingsrätt: B 374-22.

 

Kontakt

Kammaråklagare Annie Runander vid Åklagarkammaren i Växjö är tillgänglig för en kort kommentar på 010-562 52 33 i dag kl. 14.30-15.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20