Inbjudan till pressträff: Åklagaren väcker åtal om terroristbrott i Visby

Publicerad: 2022-10-28 08:54:03

Den 6 juli i år mördades en kvinna under Almedalsveckan i Visby. En 33-årig man är sedan i juli häktad misstänkt för terroristbrott genom mord och för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. På tisdag den 1 november planerar kammaråklagare Henrik Olin väcka åtal i ärendet. I samband med det hålls en pressträff.

Tid och plats

Pressträffen äger rum tisdag den 1 november kl. 13-14 i Stockholm, på Klara Strand, Klarabergsviadukten 90, lokal St Clara.

Medverkande

Förundersökningsledare Henrik Olin, kammaråklagare på Riksenheten för säkerhetsmål.

Anmälan krävs

Anmäl dig senast måndag 31 oktober kl. 10 till [email protected]. Ange namn och redaktion samt om eventuell fotograf medföljer också namn på denna person.

Var på plats i god tid, insläpp från kl. 12.30. Inget insläpp utan föranmälan. Ta med presslegitimation eller liknande handling.

Enskilda intervjuer efteråt

Möjlighet till enskilda intervjuer på plats med åklagaren finns efter pressträffen. Inga föranmälningar till dessa, alla får sina intervjuer. Åklagaren är inte tillgänglig för media före pressträffen. Nästa tillfälle som åklagaren är tillgänglig för media är när dom meddelats.

 

Rättegången kommer att hållas i Gotlands tingsrätt under fem förhandlingsdagar med start den 8/11 och sista dag den 15/11.

Målnummer i Gotlands tingsrätt: B 808-22.

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20