Förlängd häktningstid begärd i mordutredning i Enköpings kommun

Publicerad: 2023-08-08 15:19:06

Fem unga personer är häktade misstänkta för inblandning i mordet på en 26-årig man som anmäldes försvunnen den 24 mars i år och senare hittades död i Hjälstavikens naturreservat i Enköpings kommun. För tre av personerna gick häktningstiden ut i dag och åklagaren har begärt att alla tre ska vara fortsatt frihetsberövade.

– Jag har begärt att alla tre ska vara fortsatt häktade för att de inte ska kunna skada utredningen innan den är klar. Utredningen går nu in i slutskedet. Det återstår ett fåtal analysresultat och förhör innan vi kan påbörja slutdelgivning, säger förundersökningsledare Lina Elfwing, senior åklagare.

En ytterligare person är häktad misstänkt för skyddande av brottsling.

Alla inblandade nekar till brott.

Målnummer i Uppsala tingsrätt: B 2770-23.

En av de häktade har medgett att vara fortsatt häktad. Häktningsförhandlingar kommer att ske för de andra två i morgon, onsdag, kl. 13 och 13.30.

Kontakt

Efter att den andra häktningsförhandlingen är avslutad kommer senior åklagare Lina Elfwing vara tillgänglig för media för kortare kommentarer på telefon 010-562 70 52 i ungefär en halvtimme. Innan dess kommer hon inte att vara tillgänglig.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20