Fyra personer åtalas för mord i Västerås

Publicerad: 2023-08-09 10:07:31

Åklagaren har i dag väckt åtal mot fyra personer som är misstänkta för att ha mördat en 20-årig man utomhus mitt i ett bostadsområde i Västerås den 1 november 2022.

Alla fyra misstänkta är häktade sedan i november och december i fjol. Två av dem är under 18 år och de andra två är mellan 18 och 21 år. Alla åtalas för mord och i andra hand yrkar åklagaren på medhjälp till mord. Tre av dem åtalas även för grovt vapenbrott eftersom åklagaren menar att de innan skjutningen har hanterat mordvapnet.

– Utredningen har varit omfattande och jag åberopar både muntlig och skriftlig bevisning. Jag anser att bevisläget är gott och nu kommer tingsrätten göra sin prövning av bevisningen, säger senior åklagare Karolin Hellsberg.

Samtliga åtalade förnekar brott. Flera andra personer som tidigare har varit misstänkta är nu avskrivna från målet och inte längre misstänkta.

Målnummer i Västmanlands tingsrätt: B 6002-22.

Rättegången kommer pågå i cirka 17 dagar och är planerad att inledas den 22 augusti i Västmanlands tingsrätt. Eftersom inblandade personer är unga kommer åklagaren att yrka på stängda dörrar.

Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för media. När dom meddelats kommer åklagaren däremot att vara tillgänglig för kommentarer.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20