Pressinbjudan: Riksåklagaren Katarina Johansson Welin besöker Falun och Gävle

Publicerad: 2024-05-03 08:00:00

Den 7–8 maj besöker riksåklagare Katarina Johansson Welin åklagarkamrarna i Falun och Gävle. Syftet med besöken är att träffa medarbetarna och diskutera och fånga upp viktiga frågor från den operativa verksamheten.

– Kammarbesöken är viktiga för mig som myndighetschef för att på plats kunna möta och ha en dialog med medarbetarna om deras utmaningar och framgångar. Det jag får till mig vid besöken lyfter vi in i arbetet med myndighetens utveckling, säger Katarina Johannson Welin.

På Åklagarkammaren i Falun har man under de senaste åren arbetat framgångsrikt med att utreda och lagföra personer för brott mot särskilt utsatta brottsoffer, vilket omfattar brott i nära relation, brott mot barn samt sexualbrott.

– Vi har goda lagföringsresultat när det gäller den här typen av ärenden. Tillsammans med polisen i Dalarna har vi utvecklat gemensamma arbetssätt som gör att vi kan arbeta effektivare, säger Kristofer Magnusson, chefsåklagare i Falun.

Åklagarkammaren i Gävle har den senaste tiden tvingats lägga mycket resurser på skjutningar som inträffat i Sandviken och som kopplas till organiserad brottslighet.

– Det är en väldigt tråkig utveckling och den måste vi bryta tillsammans med polisen och andra samhällsaktörer, säger Ulf Back, chefsåklagare i Gävle.

Tid, plats och anmälan

Riksåklagaren besöker kammaren i Falun den 7 maj och kammaren i Gävle den 8 maj. Är du intresserad av att intervjua riksåklagare Katarina Johannson Welin, chefsåklagare Kristofer Magnusson eller chefsåklagare Ulf Back?

Anmäl dig till [email protected] senast måndag den 6 maj kl. 16.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20