En person anhållen för mord i Värmdö

Publicerad: 2024-03-12 12:34:35

Åklagaren har anhållit en 19-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt gravfridsbrott efter att en död person i söndags hittades i Värmdö, öster om Stockholm. Två personer har också begärts häktade i sin utevaro misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott.

– 19-åringen greps och anhölls under tisdagen och kommer att höras när offentlig försvarare är utsedd. Därefter kommer jag ta ställning till om mannen ska begäras häktad, säger senior åklagare Cecilia Tepper som leder förundersökningen.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 1951-24.

Det är tingsrätten som sätter ut tid till häktningsförhandlingar för de två personer som är begärda häktade i utevaro. Än finns inga tider för förhandlingarna bestämd.

Senast på fredag den 15 mars kl. 12 måste åklagaren besluta om att begära den nu anhållna 19-åringen häktad eller släppa honom på fri fot.

Åklagaren har ingen ytterligare information att lämna i nuläget och har inte möjlighet att vara tillgänglig för media. När det finns ny information kommer ett nytt pressmeddelande att skickas ut.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20