Pressinbjudan: Nya riksåklagaren Katarina Johansson Welin besöker Luleå

Publicerad: 2024-03-22 09:13:05

Tisdagen den 26 mars besöker riksåklagare Katarina Johansson Welin Åklagarkammaren i Luleå. Kammaren har på fem år vuxit från 20 till 33 medarbetare och utökat med nio åklagare. I samband med besöket finns möjlighet att boka tid för intervju.

Resursförstärkningen på Åklagarkammaren i Luleå har inneburit bättre förutsättningar att utreda och lagföra brott i regionen och en mer hållbar arbetsmiljö för de operativa åklagarna.

– Vi har hela Norrbotten som vårt arbetsfält och vi var tidigare underbemannade. Men sedan vi började rekrytera och utbilda fler åklagare märks en stor skillnad i arbetsbelastningen, säger Anna Bergström, chefsåklagare i Luleå.

Katarina Johansson Welin är den första riksåklagaren på trettio år som är åklagare i grunden. Med lång erfarenhet som operativ åklagare och som chef inom Åklagarmyndigheten drivs hon av att stärka samverkan med andra samhällsaktörer. 

– Jag är övertygad om att vi kan hitta nya sätt att arbeta som åklagare och samarbeta mer med andra myndigheter. Med vår kompetens kan vi bidra till rättsutvecklingen och inom det brottsförebyggande arbetet, säger Katarina Johansson Welin. 

Anmäl dig till [email protected] senast måndag den 25 mars kl. 16 om du vill boka tid för intervju på plats vid Åklagarkammaren i Luleå, Köpmangatan 40.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20