Aktuella pressmeddelanden

Februari

 • Åklagaren har begärt den person som greps den 13 februari misstänkt för mord i Märsta häktad. Häktningsförhandlingen sker i dag, fredag 15 februari kl 13.00 i Attunda tingsrätt.

  Uppdatering kl. 15.10:Domstolen beslutade att häkta personen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska vara väckt senast 1 mars. Målnummer i Attunda tingsrätt: B 1554-19 Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • I går kväll påträffades en avliden person i ett skogsparti i Märsta norr om Stockholm. En förundersökning om misstänkt mord har inletts.

  Förundersökningsledare i ärendet är kammaråklagare Rickard Wahlqvist vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm.- Jag kan bekräfta att det påträffats en avliden person i Märsta i går kväll och att det på grund av omständigheter, som jag i nuläget inte kan gå närmare in på, har inletts en förundersökning om misstänkt mord.- Status i ärendet just nu är att utredning pågår och en person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Framställan om offentlig försvarare skickades in till tingsrätten under natten till i dag. Då förundersökningen fortfarande är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede kan jag inte gå in på fler detaljer än så, säger kammaråklagare Rickard Wahlqvist. Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för kommentarer i ärendet för närvarande. När ytterligare information kan lämnas ut så kommer denna att kommuniceras via nytt pressmeddelande.Målnummer vid Attunda tingsrätt: B 1554-19 Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • Rättegång avslutas i ärende om förberedelse till terroristbrott

  Fredag den 15 februari avslutas rättegången i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt i ett ärende där totalt sex personer är åtalade. Tre av dem är åtalade misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media per telefon på fredag efter att förhandlingen är avslutad.

  Läs mer

  Fredag den 15 februari avslutas rättegången i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt i ett ärende där totalt sex personer är åtalade. Tre av dem är åtalade misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media per telefon på fredag efter att förhandlingen är avslutad.

  Utöver förberedelsebrottet är samtliga sex åtalade för brott mot finansieringslagen. Åtalet omfattar även vissa i sammanhanget mindre allvarliga brott. Alla åtalade nekar till samtliga terroristrelaterade brott. Fyra av de sex personerna är häktade. Målnummer i Solna tingsrätt är B 3678-18. Kontakt: Chefsåklagare Per Lindqvist är tillgänglig per telefon i cirka en timme direkt efter att rättegången är avslutad, 010-562 53 85. Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • Västmanlands tingsrätt håller i dag förhandling i ett ärende där en kvinna är åtalad misstänkt för ringa narkotikabrott. I eftermiddag är åklagaren tillgänglig per telefon för media.

  Dagens förhandling sker 11.00-11.45 i säkerhetssalen i Västmanlands tingsrätt. Tingsrättens målnummer: B 3273-18 KontaktAssistentåklagare Joel Teran är tillgänglig för media klockan 13.15-13.45 i eftermiddag, 010-562 53 22.

  Läs mer
 • Dom i Teliamålet

  Fredag den 15 februari meddelar Stockholms tingsrätt dom i ärendet om mutbrott inom Telia. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media.

  Läs mer

  Fredag den 15 februari meddelar Stockholms tingsrätt dom i ärendet om mutbrott inom Telia. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media.

  Domen kommer klockan 11 fredag den 15 februari. Ansvarig åklagare, förra överåklagaren Gunnar Stetler, är tillgänglig klockan 11.30-13.30 på 070-682 80 11 samma dag. Målnummer i Stockholms tingsrätt:B 12201-17 och B 12203-17. Länk till pressmeddelande vid åtal i september 2017. Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • Den 2 augusti 2018 sköts en 20-årig man till döds av polis i Stockholms innerstad. Nu är förundersökningen i slutskedet och är ute på slutdelgivning till den 6 mars.

  -Ärendet är på slutdelgivning och jag överväger jag att väcka åtal. De misstänkta och deras försvarare ges nu möjlighet att läsa igenom materialet i förundersökningen och kan begära att fler utredningsåtgärder ska vidtas, säger förundersökningsledare, chefsåklagare Martin Tidén. Åklagaren kan i det här skedet inte berätta hur många som är misstänkta, vilken position de har eller vad brottsmisstankarna är. Skälet till det är att åtalsbeslutet inte är fattat ännu. - Det är viktigt att framhålla att det inte är säkert att åtal kommer att väckas. Det beslutet fattar jag först när slutdelgivningen är klar, säger Martin Tidén. Senast den 6 mars ska försvarets synpunkter ha inkommit och efter det fattas beslut om kompletterande utredningsåtgärder ska utföras innan beslutet i åtalsfrågan. När åklagaren har ny information att lämna kommer det att göras genom ett pressmeddelande. Utredningen leds av Martin Tidén vid Särskilda åklagarkammaren. Utredarna kommer från avdelningen för särskilda utredningar. Målnummer Stockholms tingsrätt: B 10655-18. Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • Den 26-åriga man som anhölls i helgen misstänkt för grov stöld av regalier från Strängnäs domkyrka är nu häktad för grovt häleri.

  Vid en häktningsförhandling i Eskilstuna i går beslutade tingsrätten i strid med åklagarens begäran att försätta den misstänkte på fri fot. Åklagaren överklagade beslutet till Svea Hovrätt som i går ändrade tingsrättens beslut i ärendet.- Jag överklagade tingsrättens beslut att försätta mannen på fri fot eftersom jag anser att det är av vikt för den fortsatta utredningen att mannen är frihetsberövad. Gripandet gick lugnt till och han är nu häktad misstänkt för grovt häleri, säger kammaråklagare Reena Devgun som leder förundersökningen. - Utredningen avseende den man som misstänks för grov stöld och försök till grov stöld av regalierna och som suttit häktad sedan den 14 september förra året kommer att kompletteras i morgon torsdag. Då kommer också regaliernas skick att kunna redovisas.Åklagarna är inte tillgängliga och har ingen möjlighet att kommentera eller svara på ytterligare frågor i ärendet för närvarande. När ytterligare information finns kommer det att kommuniceras i pressmeddelande.Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: 2566-18Målnummer i Svea hovrätt: Ö 1513-19 Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • Fyra unga män begärs häktade för mord i Norsborg

  Kammaråklagare Ida Arnell har i dag under förmiddagen lämnat in häktningsframställan vid Södertörns tingsrätt avseende fyra unga män som sedan i lördags varit anhållna misstänkta för mord på en man i Norsborg/Botkyrka i fredags kväll.

  Läs mer

  Kammaråklagare Ida Arnell har i dag under förmiddagen lämnat in häktningsframställan vid Södertörns tingsrätt avseende fyra unga män som sedan i lördags varit anhållna misstänkta för mord på en man i Norsborg/Botkyrka i fredags kväll.

  Första förhandling i ärendet inleddes klockan 11.30 i dag och den sista startar vid 14.30 i eftermiddag.Förundersökningsledaren, kammaråklagare Ida Arnell vid Södertörns åklagarkammare, är tillgänglig för kommentarer i media efter att sista häktningsförhandlingen i ärendet är avslutad i eftermiddag. Målnummer vid Södertörns tingsrätt: B 2136-19BakgrundI fredags kväll greps fem personer misstänkta för mord på en ung man i Norsborg i Botkyrka. Under morgonen mot lördag anhölls dessa personer av jouråklagare. I går beslutade kammaråklagare Ida Arnell att försätta en av de tidigare anhållna på fri fot medan anhållningsbeslut kvarstod avseende de fyra övriga misstänkta. Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • Den 45-åriga man som varit häktad i utevaro misstänkt för mord på en kvinna i Avesta har gripits av polisen i Slovenien. Kvinnan är ännu inte påträffad.

  - Vi utfärdade en europeisk arresteringsorder och den gripna mannen förhörs i Slovenien. Vi har sedan begärt att han ska lämnas över till Sverige för fortsatt utredning, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Eva Wintzell. Ett litet barn som var med vid gripandet är omhändertaget av slovenska myndigheter. Kvinnan som misstänks ha blivit mördad har ännu inte påträffats. Polisarbetet fortsätter med dörrknackning i Avesta och analys av vad som framkommit hittills vid de undersökningar som skett vid parets bostad. Den som tror sig ha information kan ringa 114 14 och be att få lämna tips, eller kontakta polisen. Åklagaren har inga ytterligare upplysningar och är inte anträffbar för media i nuläget. Länk till information om europeisk arresteringsorder. Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • Den 26-åriga man som i helgen anhölls misstänkt för grov stöld av regalier från Strängnäs domkyrka har begärts häktad. Häktningsförhandling kommer att ske i Eskilstuna tingsrätt. Förhandlingstid finns ännu inte utsatt.

  - Jag anser att är av vikt för den fortsatta utredningen att mannen är frihetsberövad. Jag har lämnat in en häktningsframställan där jag begär mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, säger kammaråklagare Reena Devgun som leder förundersökningen. Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: 2566-18 Det är Eskilstuna tingsrätt som sätter ut tid till förhandling. Sedan tidigare är en person åtalad misstänkt för grov stöld och försök till grov stöld av regalierna den 31 juli i Strängnäs. Rättegången i Eskilstuna tingsrätt fick avbrytas i förra veckan när åklagarna fått information om att regalierna återfunnits. Rättegången ska återupptas på fredag den 15 februari. En person häktades i helgen skäligen misstänkt för grovt häleri i samband med återlämnandet av regalierna. Totalt är tre personer i dagsläget frihetsberövade i ärendet. Åklagaren har inga ytterligare upplysningar att lämna i nuläget. Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • Sida
  1 2 3 4 >