Aktuella pressmeddelanden

Oktober

 • Svea hovrätt har beslutat att undanröja tingsrättens dom i Södertäljemålet på grund av jäv.

  -Det här är väldigt olyckligt för alla målsägande och vittnen i målet. De har väntat på ett avslut och vill förstås inte behöva berätta i domstol en gång till vad de varit med om, säger kammaråklagare Björn Frithiof. -Men självfallet är det så att detta ärende, som alla andra, ska genomföras på ett rättsäkert och riktigt sätt, vilket vi i vår roll som åklagare alltid verkar för. Det kommer vi att göra även nu när rättegången får göras om från början. Åklagarnas bedömning är att bevisningen är lika stark som tidigare.

  Läs mer
 • Polisen har från måndag till onsdag förmiddag efter beslut av åklagare genomfört en husrannsakan hos internetföretaget PeriQ Networks AB (PRQ).

  Polisen har från måndag till onsdag förmiddag efter beslut av åklagare genomfört en husrannsakan hos internetföretaget PeriQ Networks AB (PRQ) i Solna utanför Stockholmmed anledning av misstanke om bl.a. upphovsrättsintrång. I samband med husrannsakan togs bl.a. ett flertal servrar i beslag. Ingen person på internetföretaget är misstänkt för brott, Några ytterligare kommentarermed anledning av förundersökningarna kommer i nuläget inte att lämnas. ... Between Monday and Wednesday morning the Swedish Police executed a search against an Internet Company named PeriQ Networks AB (PRQ) in Solna, outside Stockholm, due to the prosecutor's decision. The reason was ongoing investigations concerning suspected copyright infringements. Several servers were seized at the premises. No one at the internet company is suspected of a crime. Currently, The Prosecution Office will leave no further comments about the investigations.

  Läs mer
 • Polismannen har enligt åtalet utsatt tre kvinnor för "livsfara eller fara för svår kroppsskada" genom att avlossa sitt tjänstevapen.

  Det var i mars i år som tre personer försökte råna en guldsmedsbutik i centrala Stockholm. När polisen kom till platsen utbröt skottlossning. Flera skott gick genom rutan till ett gym i närheten, där flera personer befann sig. Polismannen åtalas vid Stockholms tingsrätt för framkallande av fara för annan.

  Läs mer
 • Rättegången hålls i säkerhetssalen i Göteborgs tingsrätt.

  Åklagarna kommer att vara tillgängliga för frågor kort efter att förhandlingarna har avslutats. De kommer då till den sal på tingsrätten där media finns under rättegången.

  Läs mer
 • Sida
  1 2 >