Stärkta misstankar mot mannen anhållen för dubbelmordet i Linköping

Publicerad: 2020-06-09 14:13:32

Den man som misstänks för mord på två personer i Linköping 2004 anhölls i frånvaro av åklagare i går eftermiddag klockan 14.13. Han greps i morse strax före klockan 7 i sin bostad i Linköping. Anhållningsbeslutet verkställdes av regionala insatsstyrkan. Gripandet var odramatiskt och effektivt.

Efter ett kort delgivningsförhör har åklagaren beslutat att anhållandet ska kvarstå.

Mannen har DNA-topsats och Nationellt forensiskt centrum (NFC) har lämnat förhandsbesked om positiv träff på den anhållne mannen. Åklagaren har ändrat misstankegraden mot mannen från skälig misstanke till sannolika skäl misstänkt för mord i två fall i Linköping den 19 oktober 2004.

Förhör med den misstänkte genomförs under eftermiddagen tillsammans med hans försvarare. Även andra utredningsåtgärder pågår.

Åklagaren hoppas kunna ta ställning till häktningsfrågan under onsdagen. Efter häktningsförhandling kommer en pressträff att genomföras. Närmare information om dag, tid och plats kommer senare.

Åklagaren måste vara tillgänglig för kontakter med utredarna och har inte möjlighet att svara på frågor från media innan dess. Efter pressträffen kommer åklagaren att finnas tillgänglig för enskilda intervjuer.


Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 2426-20

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20