Två begärs häktade för mord på Kungsholmen

Publicerad: 2021-06-03 11:01:50

Två personer har begärts häktade för mord och försök till mord vid Västermalmsgallerian på Kungsholmen i Stockholm. Ytterligare två personer är anhållna i ärendet.

Fredag den 28 maj knivhöggs två män vid Västermalmsgallerian i Stockholm. Den ena mannen avled och den andra blev svårt skadad. Fyra personer anhölls i sin frånvaro dagen därpå. Två personer, en man och en kvinna, greps tisdag den 1 juni. De har nu begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord, tillsammans och i samförstånd.

Ytterligare två personer, en man och en kvinna, greps i går onsdag. Även dessa är på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord. Åklagaren kommer att under dagen i dag torsdag att ta ställning till om även de ska begäras häktade.

– De fyra misstänkta känner varandra, men utifrån vad som hittills har kommit fram i utredningen kände de misstänkta inte målsägandena, säger kammaråklagare Zilla Hirsch som är förundersökningsledare.

De misstänkta är mellan 20 och 26 år gamla.

Åklagaren kan inte lämna någon mer information för tillfället, men kommer att vara tillgänglig för frågor från media efter de förmodade häktningsförhandlingarna för de återstående två personerna.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 8501-21.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20