Uppdatering i ärende om mordförsök i Skäggetorp, Linköping

Publicerad: 2023-08-31 16:56:45

En 21-årig kvinna utsattes i tisdags den 29 augusti för mordförsök genom ett omfattande knivvåld i sin bostad och utomhus i Skäggetorp, Linköping. Hon blev allvarligt skadad men hennes hälsotillstånd är nu stabilt.

– Kvinnan utsattes för en allvarlig attack av en bekant och flydde då från sin trappuppgång ut på en innergård där våldet fortsatte. Attacken avbröts framför allt av två unga män som såg händelsen från sitt lägenhetsfönster, skrek och sprang ut och därmed störde gärningsmannen. När denne lämnade platsen släpade männen in kvinnan i en trappuppgång och gav henne första hjälpen tillsammans med ett annat vittne i väntan på ambulans och polis som snabbt kom till platsen. Deras modiga agerande gjorde att ett litet barn fortfarande har sin mor i livet, säger senior åklagare Helene Gestrin som är förundersökningsledare.

– Målsägarens femåriga dotter befann sig också på brottsplatsen men sprang därifrån och fick hjälp av en för oss okänd man att ta sig till nära anhöriga som bor i närheten av hennes och moderns lägenhet. Vi är intresserade av att förhöra mannen och ber därför den som hjälpte en mörkhårig flicka i grå tröja i tisdags att kontakta polisen på 114 14, fortsätter hon.

Den misstänkta gärningsmannen, en 38-årig man, hittades i går död i sin bostad i Linköping. Förundersökningen om mordförsöket fortsätter för att säkerställa att rätt gärningsman har identifierats. Det finns ingen aktiv brottsmisstanke vad gäller den misstänkta mannens dödfall.

Senior åklagare Helene Gestrin har inga ytterligare kommentarer att ge i ärendena.

Åklagarmyndighetens ärendenummer som gäller mordförsöket: AM-119300-23
Polisens ärendenummer som gäller mordförsöket: 5000-K1071689-23

Åklagarens ärendenummer som gäller mannens dödsfall: AM-119993-23
Polisens ärendenummer som gäller mannens dödsfall: 5000-K1077307-23

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20