Aktuella pressmeddelanden

Januari

 • Förundersökningen har omfattat misstanke om grov trolöshet mot huvudman och inleddes efter uppgifter om att vårdcentalen Serafen i Stockholm såldes av Stockholms läns landsting för 694 500 kronor i december 2007.

  Enligt anmälan ska försäljningen ha skett till ett för lågt pris. - Förundersökningen läggs ned därför att jag inte anser att det går att styrka uppsåt hos någon i förtroendeställning. Jag går inte heller vidare med ytterligare utredning avseende skaderekvisitet eftersom jag bedömer att ytterligare utredning inte kommer att förändra bilden av uppsåtet, säger chefsåklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption.

  Läs mer
 • Åklagaren har lämnat in häktningsframställan till Attunda tingsrätt med anledning av rånet i Näsby Park i torsdags.

  Fyra personer är begärda häktade. Av dessa begärs två häktade som misstänkta för försök till grovt rån samt försök till mord. Häktningsförhandlingar kommer att hållas i morgon söndag med start klockan 13.00. Någon ytterligare information kan för närvarande inte lämnas.

  Läs mer
 • Den 17-åring som delgivits misstanke om grovt förtal på Instagram har avförts från förundersökningen.

  Den tekniska undersökningen av datorer och telefoner som togs i beslag från misstänkt har visat att det inte finns någon koppling till det aktuella Instagramkontot. Förundersökningen fortsätter men det finns i nuläget inte någon som är skäligen misstänkt för brottet.

  Läs mer
 • Åklagaren har lagt ned förundersökningen avseende polisens insats vid rånet mot en guldsbutik i Södertälje den 4 januari.

  I samband med det polisingripande som följde blev en av rånarna träffad i huvudet när polisen avlossade sina tjänstevapen. Den skottskadade rånaren vaktade utanför butiken och var utrustad med en kopia av en AK47 Kalashnikov. Mannen avled den 9 januari 2013. Åklagarens bedömning är att ingen av polismännen som avlossat sina tjänstevapen i samband med ingripandet har begått något uppsåtligt brott. De har inte heller agerat grov oaktsamt, oaktsamt, oförsvarligt eller felaktigt i något avseende som skulle kunna medföra ett straffrättsligt ansvar för någon av dem. Det förhållandet att en av gärningsmännen senare avlidit ändrar inte på denna bedömning. Förundersökningen om vållande till annans död, framkallande av fara för annan alternativt tjänstefel läggs därför ned eftersom det inte längre finns anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har begåtts av någon polisman.

  Läs mer
 • En av de häktade rånarna i Södertälje har avlidit av de skador denne fick vid ingripandet under rånet.

  Åklagare vid Riksenheten för polismål har inlett förundersökning mot polisens agerande. Att den misstänkte rånaren avlidit innebär att utredningen ändras från vållande till kroppsskada till vållande till annans död.

  Läs mer
 • Efter dagens häktningsförhandling i Södertälje tingsrätt är tre personer häktade misstänkta för grovt rån och två personer häktade misstänkta för medhjälp till grovt rån.

  En av de fem personerna är även häktad misstänkt för grovt vapenbrott.

  Läs mer
 • Med anledning av att åtal väcks mot den allsvenska fotbollsspelaren bjuder kammaråklagare Ulrika Rogland in till presskonferens.

  Åtalet avser sexuellt utnyttjande av barn. Efter presskonferensen finns Ulrika Rogland tillgänglig för intervjuer. Tid: Tisdagen den8 januari 2013, klockan11:00. Samling i polishusets reception klockan 10:50. Plats: Polishuset, Porslinsgatan 6, Malmö

  Läs mer
 • Utredningen fortsätter i ärendet som bland annat innebar kravaller utanför en skola i Göteborg i december.

  När det gäller den unga flicka som är misstänkt för grovt förtal pågår tekniska undersökningar. Svar på dessa väntas vara klara tidigast i nästa vecka. Så snart de tekniska undersökningarna är klara kommer kammaråklagare Annika Boman lämna information om resultatet och vilka slutsatser man kan dra. Någon ytterligare information kan för närvarande inte ges i ärendet.

  Läs mer
 • Med anledning av att åtal väcks mot den allsvenska fotbollsspelaren bjuder kammaråklagare Ulrika Rogland in till presskonferens.

  Åtalet avser sexuellt utnyttjande av barn. Efter presskonferensen finns Ulrika Rogland tillgänglig för intervjuer. Tid:Tisdagen den8 januari 2013, klockan11:00. Samling i polishusets reception klockan 10:50. Plats:Polishuset, Porslinsgatan 6, Malmö

  Läs mer
 • Åklagare har lämnat in en häktningsframställan till Södertälje tingsrätt. Tre personer begärs häktade för grovt rån.

  Två personer begärs häktade för medhjälp till grovt rån. Ansvarig åklagare, Marie-Louise Pettersson, är upptagen med rättegång i ett annat ärende under hela måndagen och går därför inte att nå.

  Läs mer
 • Sida
  1 2 3 >