Tre personer åtalas i ärende om bland annat grov mordbrand och mord i Anneberg, Nässjö

Publicerad: 2021-04-28 10:18:33

Kammaråklagare Heléne Thomasson har i dag åtalat två unga män och en ung kvinna för bland annat ofredande, grov stöld, skadegörelse, grov mordbrand och mord. De åtalade är födda 2003 och 2004. Åklagaren är tillgänglig för media i eftermiddag.

Den 1 februari i år började de tre ungdomarna att trakassera en kvinna på en buss mellan Eksjö och Anneberg. De följde därpå efter kvinnan till hennes bostad och trakasserierna stegrades vartefter dagen gick. Förloppet slutade i mordbrand.

– Kvinnan som förföljdes och trakasserades i ett utdraget händelseförlopp fick sätta livet till när en av de åtalade tände eld i bostaden. Ingen av de övriga varnade de som var i fara eller larmade brandkår och därför åtalar jag dem även för brott mot lagen för skydd mot olyckor, säger kammaråklagare Heléne Thomasson.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 239-21.

Åklagaren har också avslutat den utredning som startades i samband med händelserna i Anneberg enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.

– Vi har parallellt med förundersökningen utrett om en minderårig flicka på något sätt kunde misstänkas vara delaktig i mordbranden och mordet. Men det finns inte några sådana misstankar kvar och utredningen har därför avslutats, säger kammaråklagare Heléne Thomasson.

Mer om utredningar enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare

Kontakt

Kammaråklagare Heléne Thomasson är tillgänglig för media i dag kl.13-14.30 på 010-562 56 15.

Nästa tillfälle som åklagaren är tillgänglig för media är i samband med att dom meddelas.

Rättegången kommer preliminärt att hållas den 11 maj och 18-19 maj 2021 vid Eksjö tingsrätt.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20