Man åtalad för mord i Hjällbo, Göteborg

Publicerad: 2021-10-15 08:23:11

Åklagaren har i dag åtalat en 22-årig man för mord, mordförsök och grovt vapenbrott den 30 maj i Hjällbo. En 44-årig man avled i skjutningen och tio personer utsattes enligt åklagaren för mordförsök.

– Jag påstår att mannen har begått mordet och mordförsöken tillsammans och i samförstånd med en annan person, som vi inte kunnat identifiera. Den misstänkte erkänner grovt vapenbrott men förnekar i övrigt. Jag bedömer bevisläget som gott, säger kammaråklagare Sara Toreskog vid Göteborgs åklagarkammare.

Utredningen visar inte att händelsen är tydligt gängrelaterad.

– Den misstänkte greps direkt efter skjutningen och från start kunde ett 20-tal medarbetare vid polisen arbeta med fallet. Vi har lagt ned stora resurser på bland annat analyser av beslag och filmmaterial och har snabbt kommit framåt i utredningen, säger Kristina Hakenmyr, utredningsledare vid polisens utredningsenhet i region Väst.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 9148-21.

Rättegången beräknas påbörjas 1 november och ta sex dagar.

Kontakt

Kammaråklagare Sara Toreskog är tillgänglig under delar dagen på telefon 010-562 70 33. Hon tar korta telefonsamtal när hon är ledig.

Polisens utredningsledare Kristina Hakenmyr är tillgänglig under dagen. Ulf Merlander, chef för lokalpolisområde Nordost, är tillgänglig efter kl. 15. Båda nås via polisens växel 114 14.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20