Inbjudan till pressträff: Åklagaren väcker åtal om bl.a. mord på 12-årig flicka i Norsborg, Botkyrka.

Publicerad: 2022-10-12 11:03:15

Den 2 augusti 2020 sköts en 12-årig flicka till döds utanför en snabbmatsrestaurang i Norsborg i södra Stockholm. På fredag den 14 oktober väcker vice chefsåklagare Anna Svedin åtal mot sex män misstänkta för bland annat mord, försök till mord, förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grov misshandel. Brottsmisstankarna rör ett flertal händelser under perioden juli-augusti 2020. I samband med åtalet hålls en pressträff.

Tid och plats

Pressträffen äger rum fredag den 14 oktober kl. 13-14 i polishuset, Norra Agnegatan 33–37, Stockholm, ingång från Polishusparken.

Medverkande

Anna Svedin, förundersökningsledare och vice chefsåklagare, Södertörns åklagarkammare.
Lukas Molander, gruppchef på grova brott i polisområde Stockholm syd.

Anmälan krävs

Anmäl dig senast fredag den 14 oktober kl. 9 till [email protected]. Ange namn och redaktion samt om eventuell fotograf medföljer också namn på denna person.
Var på plats i god tid. Inget insläpp utan föranmälan. Ta med presslegitimation eller liknande handling. 

Enskilda intervjuer efteråt

Möjlighet till enskilda intervjuer på plats med åklagaren och polisen finns efter pressträffen. Inga föranmälningar till dessa, alla får sina intervjuer. Polis och åklagare är inte tillgängliga för media före pressträffen.

Stora delar av förundersökningsprotokollet kommer att finnas tillgängligt på USB-minne i begränsat antal på pressträffen. 

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 12845–20.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20