Åtal väckt för försök till mord på 10-åring i Ängelholm

Publicerad: 2023-10-10 08:16:02

En 34-årig kvinna har åtalats för försök till mord på en 10-årig flicka i Ängelholm den 12 juni i år. Flickan blev knivhuggen utomhus i ett bostadsområde. Den nu åtalade kvinnan anhölls samma dag och har varit frihetsberövad sedan dess.

Kvinnan är även åtalad för två fall av hot mot tjänsteman. Hon åtalas också för ett fall av misshandel av en 9-årig flicka och tre fall av grov misshandel av tre flickor på 12, 15 och 17 år. Alla brotten har skett från slutet av maj till mitten av juni i centrala Ängelholm.

– Vi har lagt ett stort arbete på att identifiera alla överfall som skett vid olika tillfällen med samma tillvägagångssätt. Alla har ägt rum utomhus där flickorna ensamma har mött gärningspersonen som har angripit dem bakifrån. Inga av brotten har föregåtts av en provokation eller någon form av kontakt, säger senior åklagare Linda Seger som är förundersökningsledare. 

Det finns inte några ytterligare misstankar om att kvinnan ska ha begått fler brott med samma upplägg. 

– Den här typen av allvarlig brottslighet på öppen plats där barn attackeras av en person de aldrig tidigare mött är ovanlig. Vi har förhört barnen, den misstänkta kvinnan och vittnen. Dessutom finns teknisk bevisning, bland annat den kniv som vi tror användes vid brottet. Min uppfattning är att bevisläget är gott, avslutar senior åklagare Linda Seger.

Målnummer i Helsingborgs tingsrätt: B 4089-23.

Huvudförhandlingen är planerad att pågå i fem dagar och inledas den 17 oktober. Sista förhandlingsdag är planerad till den 27 oktober.

Kontakt

Senior åklagare Linda Seger har inte möjlighet att vara tillgänglig för media innan rättegången startar. Hon kommer däremot att vara tillgänglig efter att första förhandlingsdagen är avslutad, den 17 oktober. Då är hon tillgänglig på plats i rätten och därefter i cirka en halvtimme på telefon 010-562 69 05.

Kontakt polisen

LPO-chef Christian Nordin i Ängelholm, 0703-76 96 68. Skicka sms så ringer han upp om det är upptaget.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20