Åklagarmyndighetens

Misstänkt i Surahammar begärs häktad

2017-08-04
Åklagare har begärt en person häktad på sannolika skäl misstänkt för mord i Surahammar den 1 augusti. Häktningsförhandling kommer ske vid Västmanlands tingsrätt i Västerås i morgon lördag kl 11.

− Genom förhör och andra utredningsåtgärder gör jag bedömningen att det nu föreligger sannolika skäl för misstanke. Därför har jag i dag beslutat att begära den misstänkte häktad, säger kammaråklagare Carin Lantorp.

Åklagaren kommer finnas tillgänglig för media i anslutning till häktningsförhandlingens avslutande.

Ingen ytterligare information om ärendet kan lämnas innan förhandlingen.

Målnummer i Västmanlands tingsrätt: B 3619-17

Presstjänsten 010-562 50 20

Aktuella pressmeddelanden

  • Åtal för mord i Lekeryd, Jönköpings kommun

    2018-03-21 Kammaråklagare Adam Rullman vid Åklagarkammaren i Jönköping har i dag väckt åtal mot två män misstänkta för mord för på en 47-årig man i en mindre ort i Lekeryd i Jönköpings kommun i november 2017. Åtalet gäller två män, 52 och 65 år gamla.

  • Uppdatering om uppmärksammat mordärende i Arvika

    2018-03-20 I den återupptagna förundersökningen om mordet på en pojke i Arvika 1998 har det hållits förhör med en man som vid tidpunkten för brottet var under 15 år. Utredningen gällande honom är nu nedlagd med motiveringen att den inte ger mer. Han är därför att anse som oskyldig och utredningen såvitt avser hans identitet omfattas av sekretess.

  • Läs mer