Att jobba hos oss

Som arbetsgivare placeras Åklagarmyndigheten år efter år i toppskiktet i den ranking som Sveriges juridikstudenter gör av framtida arbetsgivare. Det beror bland annat på de spännande och utvecklande arbetsuppgifter åklagare har.

Åklagarmyndigheten är en framåtsträvande organisation med utvecklingsvilja. Här får du en utmanande vardag som innebär allt från självständigt arbete till kunskapsutbyten med kompetenta kollegor. Som medarbetare kan du räkna med att få utlopp för ditt engagemang, din förmåga att prioritera och din vilja att ta stort eget ansvar.

Som anställd på Åklagarmyndigheten du behöver vara en flexibel person med god kommunikativ förmåga och helhetsförståelse. Du trivs med att jobba i en miljö som genomsyras av prestigelöshet, öppenhet och en stark ansvarskänsla.

På Åklagarmyndigheten arbetar vi hela tiden för att bli ännu mer attraktiva som arbetsgivare - hittills har det arbetet varit framgångsrikt.

År 2020 kom Åklagarmyndigheten på tredje plats i studentundersökningen Företagsbarometern, där juriststudenter rankar de arbetsgivare de helst vill arbeta för efter examen.