Rättegång om sexualbrott på nätet inleds

Publicerad: 2019-11-15 09:00:00

Den 18 november inleds huvudförhandling i Stockholms tingsrätt mot den man från Stockholm som åtalades den 31 oktober misstänkt för sexualbrott mot barn begångna på nätet. Åtalet rör 84 barn. Majoriteten av målsägandena har blivit kontaktade av mannen genom ett populärt datorspel för barn. Åklagaren är tillgänglig för media efter sista förhandlingsdagen och när dom faller.

- Målsägandena är barn från hela Sverige som vid tidpunkten för brotten varit mellan 7 och 14 år. De har utsatts för allvarliga brott under perioden juni 2017januari 2018, säger kammaråklagare Marina Chirakova.

Brottsrubriceringar:
Våldtäkt mot barn, försök till våldtäkt mot barn, grova sexuella övergrepp mot barn, försök till grova sexuella övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Cirka 70 förhandlingsdagar är inplanerade.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 1790–18.

Kontakt

Kammaråklagare Marina Chirakova är tillgänglig för media efter sista förhandlingsdagen och när dom faller. Innan dess har åklagaren inte möjlighet att svara på frågor.  

Presstjänsten
010-562 50 20