Uppdatering i ärende om mordförsök i Borlänge

Publicerad: 2020-07-27 12:01:33

Den man som är misstänkt för att ha kört på fem personer i Borlänge natten till i lördags är alltjämt anhållen på sannolika skäl misstänkt för ett fall av försök till mord och fyra fall av grov misshandel. Senast i morgon tisdag ska åklagaren fatta beslut om mannen ska begäras häktad.

– En av målsägarna och den misstänkte är bekanta med varandra sedan tidigare och de har en pågående konflikt. De övriga fyra målsägare är inte inblandade i den konflikten. De fyra fanns i närheten på platsen och blev då påkörda, säger kammaråklagare Eva-Lena Jansson, som är förundersökningsledare.

Alla målsägare har lämnat sjukhuset. Ingen har allvarligare skador. Nu kommer utredningen fortsätta med att höra samtliga målsägare och genomföra tekniska undersökningar. Den misstänkta mannen vidgår delar av händelseförloppet men förnekar brott.

Åklagaren kommer sannolikt att begära mannen häktad senast tisdag den 28 juli kl. 12.

Kammaråklagare Eva-Lena Jansson har inga ytterligare upplysningar att lämna under måndagen. När hon fattar beslut i häktningsfrågan kommer det att meddelas i ett nytt pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20